שיאו של הקיץ כבר מאחורינו וריחות הסתיו באפינו . פה ושם אפשר לראות חצב והאור נעשה יותר רך וידידותי. הסתיו הוא בעיני העונה בה הידיעה. זו עונה של תקווה לשנה ברוכת גשמים זו עונה של פירות בשלים ועונה של בציר והכנות למסיק הזיתים. אז מה חדש במקורה? בימים אלה אנו בעיצומה של עונת קטיף הליצי האורגני והשנה הפרי רב והטעם טעם גן עדן. יתרונו של הליצי האורגני על זה הרגיל הוא מובהק ומשמעותי. בנוסף לגידולו ללא חומרי הדברה ודשנים המבדיל העיקרי בין האורגני לרגיל הוא שאין מטפלים בפרי לאחר הקטיף. בעוד הליצי הרגיל סופג גופרית רעילה בשיטה של אידוי למען שמירת צבעו האדום ולאחר מכן אמבטיה של חומרים כימיים למניעת פטריות על הקליפה את הליצי האורגני קוטפים, מכניסים לארגז או לנספק וזה הוא זה. אז אומנם צבעו האדום הבוהק לא נשמר מעל לשבוע אבל גם אם הקליפה הופכת חומה מה רע בכך? תוכן הפרי נשאר מתוק טעים ובעיקר בריא ללא תוספת כימיקלים מיותרת. בכרם המרלו האורגני שלנו הענבים מבשילים באיטיות לקראת הבציר המתוכנן בתחילת ספטמבר. הייתה זו שנה שבה הצלחנו מאוד בעזרת החרקים המועילים של "שדה אלייהו" להדביר את הכנימה הקמחית ולמנוע נזק לאשכולות הפרי ואנו מצפים בכיליון עיניים לבציר שמהווה אירוע חקלאי חברתי במשקנו. כשחברים מתקבצים מכל הארץ לסייע ביומיים אינטנסיביים של בציר. המלווה בארוחות רבות משתתפים בסופו של כל יום. לסיום אנחנו גאים לבשר שזכינו בפרס הוקרה על איכות השמן שלנו מטעם תחרות השמנים האורגניים העולמית המתקיימת באיטליה מידי שנה . בברכת סתיו רגוע ונעים , גיא רילוב חוות מקורה.
מצורף לינק לאתר של יקב אמפורה http://www.amphoraewines.com/hebrew/home/

