חדשות ממקורה | נובמבר 2012

ארכיון

יומן מסיק  מקורה  נובמבר 2012

אחרי קיץ חם במיוחד שיתרונו היחיד היה שזבוב הזית המזיק העיקרי בזיתים לא סובל חום כמונו ולכן פעילותו נחלשת. הגענו לסתיו המבורך ואיתו למסיק. כל שנה מלווה אותי התרגשות אדירה לקראת פעולה לכאורה שגרתית  זו. יש משהוא במסיק זיתים והפיכתם לשמן או לזית כבוש שהוא יותר מקטיף של פרי רגיל . התהייה איך יצא השמן השנה וכל התהליך החל מהמסיק במטע ועד יציאת הזהב הירוק מהמפריד בבית הבד הינו מרגש ומעורר חווייה חזקה. עצם העובדה שאלפי שנים חקלאים באזור הזה מגיעים לעונה הזו ניגשים לפרי המופלא הזה ויוצרים ממנו מוצר שעליו מתבססת התזונה הים תיכונית יוצרת חוויה מיוחדת. השנה במקורה הציפייה הייתה אף גדולה יותר כי לאחר כעשר שנים שציוד בית הבד  שלנו שרת אותנו נאמנה החלטנו לחדש ולרכוש ציוד חדיש בטכנולוגיה דו-פאזית ששומרת על יתרונותיו הרבים של שמן הזית כמו נוגדי החמצון והויטמינים . בית הבד החדש נקלט אצלנו בהצלחה והתחלנו במסיק כרגיל ראשית מסקנו את הסורי הירוק והקלמטה השחור   לצורך הכנת זיתי מאכל אורגניים . החוכמה בכבישת זיתים ,לדעתי, היא מינימום התערבות קרי מעט תבלון עדין בכדי שטעמו הנפלא של הזית ישמר ולא יבלע על ידי טעמים זרים. לאחר השלמת המסיק למאכל בא תורו של  זן הלצינו  המקדים. סתיו בני מפעיל את המנערת ואני בבית הבד מתענג על החידושים וההמצאות של הציוד החדש. מייד אחרי הלצינו מגיע תורו של זן הקלמטה שחוץ מזיתים מופלאים הוא יודע ליצור שמן עדין בעל טעם פירותי מנצח. ואחריו כמובן מלך מלכי המלכים הסורי שכמו שאומרים "אין עליו" . אנחנו עדיין בעיצומה של העונה ובהמשך יגיע תור הקורטינה ,הקורונייקי והפיקואל. –יש למה לצפות . בעוד 10 ימים בראשון לדצמבר בשבת נחגוג במקורה את חג השמן החדש והצעיר בחגיגה שתכלול סיורים הסברים ומטעמים כולם מוזמנים .

סרטון חדש המסביר על תהליך עשית השמן במקורה

בפרואר 2014 ינואר 2014 אוקטובר 2013 אוגוסט 2013 יולי 2013 יוני 2013 אפריל 2013 ינואר 2013 דצמבר 2012 נובמבר 2012 ספטמבר 2012 אוגוסט 2012